Taidenavigaattori II 2012-2014

Lohjanseudun kuvataidekoulu koordinoi nykytaidekasvatushanke Taidenavigaattori 2:sta. Hanke on päättynyt, mutta tuloksia voi käydä edelleen katsomassa hankkeen nettisivuilta.

Taidenavigaattori 2 on nykytaidekasvatuksen kehittämishanke, jossa toteutetaan kaupunkitaidetta yhteisötaiteen keinoin

Hankkeen tavoitteena on kehittää nykytaiteen opetusmenetelmiä ja oppilaslähtöistä pedagogiikkaa sekä tehdä tutuksi kaupunkitaiteen mahdollisuuksia. Taidenavigaattori 2 -hanke käynnistyi syksyllä 2012 ja se jatkuu vuoden 2014 loppuun asti. Mukana on 11 kuvataidekoulua ympäri Suomen ja hanketta koordinoi Lohjanseudun kuvataidekoulu.

Osana hanketta on toteutettu Taidenavigaattori 2 -koulutuspäiviä kuvataidekoulujen opettajille ja opettajiksi opiskeleville. Ensimmäinen koulutuspäivä oli 20.10.2012 Kiasmassa ja kouluttajana toimi taiteilija Meiju Niskala. Seuraavassa koulutuspäivässäAnnantalolla Helsingissä 14.9.2013 esiteltiin kouluissa toteutettuja ja suunnitteilla olevia projekteja. Alustajina olivat kuvataideopettaja Elisse Heinimaa Espoon kuvataidekoulusta sekä toimittaja Tuula Rajavaara YLE Asian Oppiminen ja ympäristö -osastolta. Mukana oli jälleen myös hankkeen suojelija ja innoittaja Meiju Niskala.

Hankkeen teemat olivat esillä myös Kuvataidekoulujen liiton kevätpäivillä Tampereella 19.4.2013 sekä syyspäivillä Hämeenlinnassa 29.11.2013. Lisätietoja hankkeesta sekä kuvia kaupunkitaideprojekteista löydät täältä.