Tapahtumat ja näyttelyt lukuvuonna 2016-2017

Lohjanseudun kuvataidekoulun oppilaiden päättötyönäyttely 27.4.-11.5.2017 Lohjan pääkirjaston Pähkinä-salissa.

Päättötöiden esittelytilaisuus on 4.5.2017 klo 16.00 alkaen.

• ARS 2017 Kiasmassa

Kuvataidekoulu teki taideretken Helsinkiin, ARS 17–näyttelyyn lauantaina 22.4.

• RETROSPEKTIIVI

15.2. – 14.3.2017 Lohjan Pääkirjaston Pähkinä-salissa

Lohjanseudun kuvataidekoulun viiden entisen oppilaan näyttely aukeaa 14.2. Lohjan Pääkirjaston Pähkinä-salissa. Näyttelyn taiteilijat Mikko Alapelto, Janne Korsumäki, Pia Vaajakallio, Hans Rosenström ja Johanna Souru.

Näyttelyn avajaiset olivat ystävänpäivänä – tiistaina 14.2. kello 18 Lohjan Pääkirjaston Pähkinä-salissa.

• 24.1.2017 Periodipajat ja pk4 kävivät taideretkellä Helsingissä. Kohteina olivat Arkkitehtuurimuseo (kuvassa) ja Design-museo. Retki käynnisti periodipajojen Salvos-hankkeeseen liittyvän arkkitehtuuri-teeman.

• 9.12.2016 teimme taideretken Helsinkiin. Kohteitamme olivat Kusaman näyttely HAMissa sekä Renessanssi-näyttely Kansallismuseossa.

• Lohjanseudun kuvataidekoulun kannatusyhdistyksen sääntömääräinen syyskokous  22.11.2016.

• Lasten kulttuuritapahtuma 2016Lohjan Yhteislyseon Lukiossa lauantaina 12.11.2016 klo 12-16.
    Teemana tänä vuonna eläintenkarnevaalit.

• Yhteisötaideteos YHDESSÄ SOUTAEN
    Lohjan Pääkirjaston Linderinsalissa syyskuussa 2016

Yhdessä soutaen-teos syntyi syyskuussa ympäristötaiteilija, kuvataidekoulun kuviskummi Jenni Tieahon ja Lohjanseudun kuvataidekoulun yhteistyönä. Tieaho rakensi myyttistä pajuvenettä yhdessä kuvataidekoululaisten kanssa Lohjan pääkirjaston Linderinsalissa.
     Näyttelyn avajaiset pidettiin jo ennen veneen valmistumista torstaina 15.9. klo 18.00–19.00, jolloin prosessi oli vielä näkyvissä katsojille.Teos sai ääriviivansa harjateräksestä, jonka Tieaho hitsasi ensin työhuoneellaan Siuntiossa. Tämän jälkeen veneen runko kuljetettiin Linderinsaliin, jossa yhteistyö kuvataidekoululaisten kanssa alkoi 5.9. Vene sai kylkiinsä pajun taipuisaa kaarta, kuin kaarena pärskivää veden kuohuntaa, tutkimusmatkalla kohti tuntemattomia mantereita.Pajupurren rakentuessa taltioitiin myös rakentamisen ääniä.  Veneen sisälle sijoitettiin ääniteos joka kuljetti katsojan veden äärelle yhteisen soutumatkan tunnelmiin. Ääniteoksesta vastasivat Nasu Raittinen ja JP Mönkkönen.Rakentamiseen saivat kaikki innokkaat tulla mukaan taiteilija Jenni Tieahon ollessa paikalla.Yhdessä soutaen -projektiin saatiin apuraha Suomen kulttuurirahasto/ Uudenmaan maakuntarahastolta.  Myös Lohjan kaupunki tuki projektia.
    Taideretki Fiskarsiin ma 29.8. heti lukukauden aluksi.
    Satun ja Nasun maanantain ryhmät lähtivät taideretkelle Fiskarsin kasvu.tillväxt.growth – näyttelyyn.

Sinua ehkä kiinnostaa myös