Laura Väre: Miten minusta tuli ”Vuoden Nuori Muotoilija 2019”

Lohjan Pääkirjaston Järnefeltinsalissa ma 28.10.2019 klo 18

Laura Väre (s. 1989) on helsinkiläinen muotoilija, joka on valmistunut taiteen maisteriksi Aalto-yliopiston kalustesuunnittelun koulutusohjelmasta. Ennen Aaltoa Laura on valmistunut metalliartesaaniksi ja opiskellut kalustemuotoilua Lahden Muotoiluinstituutissa. Laura aloitti kuvataideopinnot aikanaan Lohjanseudun kuvataidekoulussa ja teki päättötyön kuvataiteen syventävien opintojen päätteeksi vuonna 2008.

Laura on työskennellyt opintojen ohessa itsenäisenä suunnittelijana muotoiluprojektien parissa jo usean vuoden ajan. Syksyllä 2019 Design Forum Finland valitsi Lauran Vuoden Nuoreksi Muotoilijaksi.
Lauran tuotanto sisältää perinteisiä kalusteita, valaisimia ja pienesineitä, joissa viimeistellyt yksityiskohdat ja materiaalien väliset kontrastit ovat ominaisia. Laura haluaa luoda kauniita, käytännöllisiä, toimivia ja ajattomia tuotteita nykypäivän tarpeisiin omalla tyylillään.

Lauran töitä on ollut esillä lukuisilla kansainvälisillä design- ja huonekalumessuilla esim. Milanon Salone Satellitessa, Tukholman huonekalumessuilla ja Helsingin Habitaressa. Laura on osa Luomo-kollektiivia, joka palkittiin Vuoden Lupaus –palkinnolla vuonna 2016. (Kuva: Aleksi Tikkala)

Lisätietoja: lauravare.com

Sinua ehkä kiinnostaa myös