Näin lisäät kuvamateriaalia oppilaskohtaiseen Eepokseen – oppilaiden ohje

Jokaisen oppilaan Eepoksen taltioidaan opettajien toimesta vuosittain kuvamateriaalia, joista muodostuu hiljalleen oppilaan opinpolku visuaalisessa muodossa. Jotta polku olisi aidosti oppilaan kulkema ja näköinen, kaikilla on mahdollisuus lisätä sinne itsekin valitsemiaan kuvia. Niiden ei tarvitse olla kuvataidekoulussa tehtyjä tai ne voivat olla juuri niitä. Oma valinta;)

Toimi seuraavan ohjeen mukaisesti. Ensimmäinen steppi, tunnarit ja salasana, on ehkä hankalin, jos niitä ei ole huomannut tallentaa aikanaan. Kaikki muu on helppoa ja kätevää.

1. Kirjaudu oppilaskohtaiseen Eepokseen henkilökohtaisella käyttäjätunnuksella ja salasanallasi. Jos tunnarit ovat kadonneet, uudet voi pyytää toimistosta toimisto@lohjanseudunkuvataidekoulu.fi

2. Valitse vasemmalta sivupalkista ”Media”

3. Klikkaa ”Lataa uusi tiedosto”

4. Klikkaa ”Valitse tiedosto” – kuvan pitää olla siis kyseisen laitteen kuvatiedostoissa, koska sinulle aukeaa nyt selailumahdollisuus.

Vaihtoehto: Jos valitset ”Ota kuva”, voit kuvata teoksen samalla hetkellä suoraan Eepokseen (silloin klikkaat kuvan ottamisen jälkeen oikean alakulman ”Käytä kuvaa” –tekstiä).

5. Valittuasi haluamasi kuvan, klikkaa ”Avaa”. Kuva siirtyy Eepokseen ja tulee näkyviin Media-välilehdelle.

6. Jos vahingossa lisää väärän kuvan tms, kuvan nimeä tuplanapauttamalla aukeaa lisää vaihtoehtoja esim. nimeä tai poista kuva. Kannattaakin muistaa, että oppilaskohtainen Eepos on siis oppilaan ja opettajan yhteinen työalusta.

7. Jos edellä olevissa vaiheissa on pulmia, ne saattavat olla laite- tai ohjelmistokohtaisia. Chrome-selain tukee parhaiten Eepoksen ominaisuuksia.

Nyt onkin siis erinomainen hetki ottaa oppilaskohtaiset Eepos-tunnarit aktiiviseen käyttöön. Kannattaa muuttaa salasana heti mieleisekseen.

Paja ja ateljeekuvaukset lukuvuodelle 2022-2023 Lisää >>
Näin lisäät kuvamateriaalia oppilaskohtaiseen Eepokseen – oppilaiden ohje Lisää >>
Eepos-asiaa huoltajille! Lisää >>