Eepos-asiaa huoltajille!

Viime kevään asiakaskyselyssä nousi esiin muutamia arvokkaita huomioita liityen Eepokseen eli Lohjanseudun kuvataidekoulun käyttämään oppilaitoshallinto-ohjelmaan. Eepos sai sekä risuja että ruusuja. Kiitos aivan jokaisesta kommentista! Osan mielestä Eepos helpottaa yhteydenpitoa ja asiointia kuvataidekoulun kanssa, mutta osa koki Eepoksen käytön hankalaksi.

Seuraavassa muutama peruste sille miksi meillä on juuri Eepos eikä jokin muu tapa hallinnoida oppilaitoksen arkea, oppilastietoja ja laskutusta. Lopuksi avataan hieman myös sitä miten Eepos on valjastettu oppilaan opinpolun taltioimisen avuksi:

• Lohjanseudun kuvataidekoulu antaa taiteen perusopetusta ja on yksityinen, kannatusyhdistyksen ylläpitämä koulu. Tarjolla ei ole monia vaihtoehtoja kustannustehokkaaseen oppilaitoshallinnointiin ja juuri Eeposta on viime vuosina kehitetty taiteen perusopetus-oppilaitosten tarpeisiin. Se on käytössä monissa tanssin, musiikin, kuvataiteen, teatterin…  oppilaitoksessa ympäri Suomea - Lohjalla esimerkiksi Länsi-Uudenmaan Musiikkiopistossa. Olemme käyttäjinä mukana Eepoksen kehitystyössä ja voimme osaltamme vaikuttaa ohjelmiston toiminnallisuuden hiomiseen.

• Eepos eroaa koulujen käytössä olevasta Wilmasta monella tavalla. Eepos ei sovellu samalla tavalla vuorovaikutteiseen viesteilyyn. Käytämme sitä kuitenkin tehokkaasti tiedotuskanavana ja toivomme, että viestimme tavoittavat teidät. Toimisto muistuttaakin, että on ensiarvoisen tärkeätä pitää kuvataidekoulu ajan tasalla yhteystietoista ja niiden mahdollisista muutoksista.

• Kuvataidekoulun kannalta Eepoksen tärkein toiminto on oppilashallinto ja laskutus. Eepoksessa on kaikki data oppilaista ja heidän opinnoistaan yhteen paikkaan keskitettynä. Näin saamme kätevästi laadittua todistukset ja listattua otteet opintosuoritusrekistereistä. Laskut lähtevät myös Eepoksen oppilaslistojen mukaisesti. Muutokset opinnoissa onkin hyvä ilmoittaa toimistoon aina ja viiveettä, jotta vältymme turhilta karhulaskuilta. Pidättehän hyvät huoltajat siis toimistoa ajan tasalla lapsenne opinnoissa tapahtuvissa muutoksissa, kiitos. Tieto ei kulje vain opettajan kautta vaan huoltaja on myös suoraan yhteydessä toimistoon. Sähköposti on kätevä, koska silloin asia jää kerralla hoidettavien asioiden listalle riippumatta toimiston aukioloajoista. Toimisto vastaa yhteydenottoihin toimisto-ajan puitteissa.

• Jatkossa Eepos palvelee kuvataidekoulussa myös arvioinnin työvälineenä. Otamme vähitellen käyttöön tavoitetaulu-toiminnon, johon taltioidaan opintovuosien mittaan karttuvaa oppilaskohtaista aineistoa esim. opettajan vuosittaiset arvioinnit, oppilaan itsearviointia, teoskuvia, työskentelykuvia, teoksia vuosinäyttelyistä ym dokumentointia. Tavoitetauluihin koottu materiaali kokoaa oppilaan kuvishistorian yhteen paikkaan niin, että opintojen tarkasteleminen pitkällä aikajänteellä on kätevää. Oppiminen ja taitojen kehittyminen näkyvät pitkässä kaaressa hienosti ja moni jo unohtunut juttu saattaa ilahduttaa olemassaolollaan. Kokoamme siis oppilaille kuvallisia muistoja ja pyrimme tekemään opinpolun näkyväksi. Osassa ryhmistä tavoitetaulut ovatkin jo käytössä eli kannattaa käydä kurkkaamassa miltä oman lapsen Eepos tällä hetkellä näyttää. Tavoitetaulujen karttumisesta ei tiedoteta erikseen vaan ne täyttyvät hiljalleen kunkin opettajan valinnan mukaisella tavalla.

• Nyt lukukauden päättyessä muistutamme, että useimmissa ryhmissä opettaja taltioi kuvaukset tuntisisällöistä suoraan Eepokseen eikä niitä välttämättä enää jaeta paperisina lukukauden viimeisellä kerralla. Kaikki Eepokseen lisätty löytyy helposti oppilaan Eepoksen ”aikajana” –välilehdeltä kronologisessa järjestyksessä.

• Oppilaan rooli oman opinpolkunsa tallettamisessa on tärkeä. Olemme laatineet ohjeet siitä miten oppilas voi halutessaan lisätä myös omaa kuvamateriaalia Eepoksen media-välilehdelle. Oppilas voi näin täydentää/laajentaa/syventää kuvataidekoulu-opinnoista kertyvää kuva-albumia valitsemaansa suuntaan. Ohjeet kuvien lisäämiseen löytyvät tällä hetkellä kuviksen nettisivuilta ”Ajankohtaiset” –osiossa olevasta ”Päivitetty etäopiskeluohje” –tiedostosta. Ohje tulee nettisivuille myös omana tiedostonaan piakkoin.

• Pyrimme kaikin voimin tekemään Eepoksen käytön selkeäksi ja sujuvaksi sekä teille huoltajille että meille Eeposta kuvataidekoulun päässä käyttäville. Yksi käyttöä sujuvoittava toimenpide on vaihtaa oppilaskohtainen salasana helposti muistettavaksi heti ensimmäisellä käyttökerralla… Autamme mielellämme ja jos tunnarit eivät toimi tai ovat kadonneet, ne voi pyytää uudestaan toimistolta toimisto@lohjanseudunkuvataidekoulu.fi

Seuraa meitä somessa:

Facebook Instagram YouTube

Lohjanseudun kuvataidekoulu, Laurentius-talo, Kirkkokatu 6, 08100 LOHJA, www.lohjanseudunkuvataidekoulu.fi
    toimisto@lohjanseudunkuvataidekoulu.fi, toimisto p. 045 313 7278
    toimisto palvelee puhelimitse: ma-ke klo 12–15

rehtori Marketta Urpo-Koskinen p. 050 3188 602 marketta.urpo@lohjanseudunkuvataidekoulu.fi

Paja ja ateljeekuvaukset lukuvuodelle 2022-2023 Lisää >>
Näin lisäät kuvamateriaalia oppilaskohtaiseen Eepokseen – oppilaiden ohje Lisää >>
Eepos-asiaa huoltajille! Lisää >>