Lohjanseudun kuvataidekoulu koordinoi nykytaidekasvatushanke Taidenavigaattori 2:sta. Hanke on päättynyt, mutta tuloksia voi käydä edelleen katsomassa hankkeen nettisivuilta.

Taidenavigaattori 2 on nykytaidekasvatuksen kehittämishanke, jossa toteutetaan kaupunkitaidetta yhteisötaiteen keinoin

Hankkeen tavoitteena on kehittää nykytaiteen opetusmenetelmiä ja oppilaslähtöistä pedagogiikkaa sekä tehdä tutuksi kaupunkitaiteen mahdollisuuksia. Taidenavigaattori 2 -hanke käynnistyi syksyllä 2012 ja se jatkuu vuoden 2014 loppuun asti. Mukana on 11 kuvataidekoulua ympäri Suomen ja hanketta koordinoi Lohjanseudun kuvataidekoulu.

Osana hanketta on toteutettu Taidenavigaattori 2 -koulutuspäiviä kuvataidekoulujen opettajille ja opettajiksi opiskeleville. Ensimmäinen koulutuspäivä oli 20.10.2012 Kiasmassa ja kouluttajana toimi taiteilija Meiju Niskala. Seuraavassa koulutuspäivässä Annantalolla Helsingissä 14.9.2013 esiteltiin kouluissa toteutettuja ja suunnitteilla olevia projekteja. Alustajina olivat kuvataideopettaja Elisse Heinimaa Espoon kuvataidekoulusta sekä toimittaja Tuula Rajavaara YLE Asian Oppiminen ja ympäristö -osastolta. Mukana oli jälleen myös hankkeen suojelija ja innoittaja Meiju Niskala.

Hankkeen teemat olivat esillä myös Kuvataidekoulujen liiton kevätpäivillä Tampereella 19.4.2013 sekä syyspäivillä Hämeenlinnassa 29.11.2013. Lisätietoja hankkeesta sekä kuvia kaupunkitaideprojekteista löydät täältä.

Kaupunkitaiteeseen liittyen Lohjalla vietettiin Lyhtypuiston avajaisia
11.11.2013 Lohjan kirkon kupeessa. Kuvat: Malin Moilanen

 

Helsingin kuvataidekoulun maataideprojektin satoa Helsingin Kaisaniemenpuistossa syksyllä 2013. Teoksen ”Nimetön”on laatinut
Amira Mohamud (13 v.) Kuva: Iina Heiskanen

 

 

 

 

 

 

AJANKOHTAISTA
Paja ja ateljeekuvaukset lukuvuodelle 2022-2023 Lisää >>
Näin lisäät kuvamateriaalia oppilaskohtaiseen Eepokseen – oppilaiden ohje Lisää >>
Eepos-asiaa huoltajille! Lisää >>
Kuvataidekoulun avoin palaute Lisää >>

 

Tietosuojaseloste

©2022 Lohjanseudun kuvataidekoulu