PÄÄTTÖTYÖRYHMÄ 2016-2017

Päättötöiden esittelytilaisuus on 4.5.2017 klo 16.00 alkaen Lohjan pääkirjaston Pähkinä-Salissa.

Esittelytilaisuuden ohjelma
 

Annika Ihatsun päättötyövideo: https://youtube/ODrhfbyYpGg

-----------------------------------------------------------------------------------------

 

Ti 4.4. ideoitiin päättötyöryhmän näyttelylle nimi! Jee! Kiitos hyvästä aivoriihestä läsnäolijoille. Jätetään nimi tässä vielä kertomatta...

Samoin aloitettiin julisteen tekeminen. Johannes lupasi ystävällisesti ottaa vastuun siitä, että juliste valmistuu ti 14.4. mennessä, Miljan ja Annikan kanssa ideoidun pohjalta tietenkin. Hyvä Johannes! Jos haluat, että teoskuvasi tulee julkkariin, toimita se pikaisesti meilinä suoraan jlauriala@gmail.com.

Esittelytilaisuuden aikataulu on työn alla. Jos olit pois tiistaina 4.4, ilmoita teoksesi nimi, tekniikka ja lyhyt selostus siitä pikaisesti Satulle!

Ti 18.4. on seuraava tapaaminen ja silloin on HARJOITUSESITTELY. Tervetuloa kokeilemaan puheenvuoron pitämistä hyvässä ja turvallisesssa seurassa. Tarjolla on monisteena runko, jonka mukaan voi halutessaan esittelyn puhua.

Siirsimme ripustuspäivää hieman. Tapaamme Pähkinä-salissa keskiviikkona 26.4. kello 16 alkaen. Tuo silloin valmis teoksesi ja portfolio mukana. Jos kaipaat erityisiä ripustusvirityksiä, tule juttelemaan niistä ETUKÄTEEN!!! Muutoin tarjolla on tavanomaiset keinot, jotka sinällään ovat tietenkin myös ihan ok.

Jos haluat, että päättötyöryhmän ohjaaja lukee portfolio-tekstiäsi, tule tapaamaan tai lähetä meilinä satu.kallio@lohjanseudunkuvataidekoulu.fi. Mutta ajoissa, ei enää viimeisenä yönä. Ja sopii muutoinkin tulla juttelemaan, jos tarvitsee apua tai neuvoja.

Loppusuoralla ollaan! Maali häämöttää jo! Tsemppiä, t:Satu


 

--------------------------------------------------------------
Menneet tapahtumat:
 

Päättötyöryhmän ensimmäinen portfolio-tapaaminen on tiistaina 28.2. kello 17.30-19. Teemme silloin portfolio-kansioita jokaiselle kaksin kappalein eli tarjolla on parhaat neuvot ja ohjeet kansion valmistamiseen. Nämä välineet, tarvikkeet ja neuvot tarjolla vain tässä tapaamisessa, muilla kerroilla saa monisteen...

Seuraava tapaaminen on tiistaina 14.3. kello 17.30 alkaen. Silloin käydään läpi jokaisen portfolio-työskentelyä yksilöllisesti, mutta myös yhdessä. Etsimme erityisesti ns. punaista lankaa tekstiin eli näkökulmaa, josta kukin tekijä työprosessiaan tarkastelee. Samoin käymme läpi esipuheen sisältöä ja ensimmäisen kappaleen työstämistä. Alkuun pääseminen on iso juttu!
 

Tiistaina 7.3. Arto O. Salosen luento Lohjan Pääkirjaston Järnefeltinsalissa ”Kestävä sivistys ja sen rakentaminen taiteen avulla”

Tiistaina 4.4. kello 17.30 alkaen tarkastellaan jo hyvällä alulla olevia portfolioita erityisesti kuvamateriaalin näkökulmasta.

Tiistaina 18.4. kello 17.30 alkaen on tarjolla apua ja neuvoja portfolion työstämiseen. Tässä vaiheessa sopisi olla jo aika pitkällä, ettei jää viime tippaan.

Tiistaina 25.4. tapaamme Pähkinässä töiden ripustuksen merkeissä!

 • kevätlukukaudella vietetään talvilomaa viikolla 8
 • päättötyönäyttely on Lohjan Pääkirjaston Pähkinä-salissa ke 26.4.-pe 11.5.
 • päättötyönäyttelyn ripustus on ti 25.4. kello 16 alkaen; sinne tuodaan valmis työ ja portfolio
 • päättötöiden esittelytilaisuus on to 4.5. kello 16 alkaen
 • päättötyönäyttelyn purku on pe-la 12.5-13.5; kukin tekijä hakee työnsä omatoimisesti Pähkinä-salista noiden päivien aikana, kiitos!


Ja kaiken tämän lisäksi autan ja neuvon mielelläni! Sopii ottaa yhteyttä satu.kallio@lohjanseudunkuvataidekoulu.fi.


------------------------------------------------------------------------


Päättötyöryhmän toisessa tapaamisessa käytiin läpi lähes valmiita työsuunnitelmia. Hienoa, lähes kaikki olivat jo saaneet suunnitelman kuntoon. Onnea matkaan! Ja kuten sanoinkin, autan mielelläni päättötyön moninaisissa vaiheissa. Ottakaa yhteyttä, mieluiten meilinä satu.kallio@lohjanseudunkuvataidekoulu.fi tai lukujärjestyksen mukaisesti kuvataidekoululla.

Tapaamisessa sovittiin myös seuraavaa:

 • päättötyöryhmän oppilaat voivat osallistua yhteisötaideteoksen eli pajuveneen rakentamiseen Lohjan Pääkirjaston Linderinsalissa tiistaina 20.9 kello 15.30 alkaen
 • välikritiikki pidetään keskiviikkona 30.11. kello 17 alkaen kuvataidekoulun toimistossa; paikalla on päättötyöryhmän vetäjä ja toinen opettaja; tarjolla kannustavaa ja lempeää kritiikkiä sekä höyryävää glögiä!
 • joululoma alkaa viikolla 51 eli sen jälkeen ovet ovat kiinni viikon 2 alkuun asti – kannattaa huomioida työsuunnitelmaa laatiessa
 • Päättötyöryhmän seuraava tapaaminen on tiistaina 12.9 kello 17.35- noin 19 kuvataidekoulun toimistossa. Voit mennä suoraan toimiston pöydän ääreen, jos tulet hyvissä ajoin.

Tuo mukanasi lähes valmis työsuunnitelmasi. Käymme ne läpi vielä yhdessä. Teemme myös päättötyövuoden aikataulutuksen hamaan näyttelyn purkuun asti.

Jos työsuunnitelmasi on vielä kovin keskeneräinen, ei hätää! Tule paikalle ja tehdään homma yhdessä kuntoon.

Tervetuloa!
 

------------------------------------------------------------------------

 • Hei kuvislainen!

Olet ilmoittautunut Lohjanseudun kuvataidekoulun päättötyöryhmään lukuvuodelle 2016-2017. Hienoa!

Ensimmäinen tapaamisemme on kuvataidekoululla tiistaina 30.8.2016
kello 17.30 alkaen.

Toivottavasti olet jo kesän aikana miettinyt päättötyösi aihetta. Vähintään varmaankin tiedät työskentelytekniikkasi. Vaikka mielessä lipuisivat toistaiseksi vain poutapilvet, kannattaa tulla kuitenkin paikalle.

Käymme ensimmäisessä tapaamisessa läpi

 • päättötyön käytäntöjä

 • alkavan päättötyövuoden aikatauluja

 • kunkin päättötyön tekijän alustavia työskentelysuunnitelmia

Kuviksen nettisivuille www.lohjanseudunkuvataidekoulu.fi on koottu kautta historian kaikki Lohjan kuviksella tehdyt päättötyöt kuvina galleriaan. Niitä on jo upea kokoelma, käy katsomassa! Nettisivuilta voit myös halutessasi tutustua päättötyövuoden kulkuun linkistä Päättötyöohjeet -> Päättötyöryhmä 2015-2016. Siellä on viime vuoden juttuja, joista saat hyvän käsityksen siitä mitä on edessä.

Jatkossa kaikki tiedottaminen päättötyöryhmän suhteen hoidetaan päättötyöryhmän tapaamisissa ja tapaamisen yhteenvetona toimivilla Päättötyöryhmä 2016-2017 -sivuillamme. Kukaan ei muistuttele eikä jaa tiedotteita vaan sinun tulee itse olla aktiivinen ja tarkka aikataulujen suhteen. Muistilappusi on tämä nettisivu, täältä löydät kaiken sovitun.

Ennen tapaamistamme pyydän, että valitset itsellesi sopivan työpajan postitse saamastasi lukujärjestyksestä. Aloita lukuvuosi tavalliseen tapaan osallistumalla työpajan ensimmäiseen opetuskertaan. Juttele opettajan kanssa päättötyösuunnitelmistasi ja kysy onko mahdollista, että hän ohjaa työskentelyäsi. Tarvitset siis ohjaajan, joka on joku Lohjan kuviksen opettajista. Ohjaaminen ei ole itsestäänselvyys vaan neuvotellaan oppilas- ja opettajakohtaisesti. 

Sinulla on upea kuvisvuosi edessä! Tervetuloa tapaamiseen, Satu

Satu Kallio TaM kuvataideopettaja
Lohjanseudun kuvataidekoulun suunnittelijaopettaja, päättötyöryhmän vetäjä

satu.kallio@lohjanseudunkuvataidekoulu.fi

TIEDOTTEITA:


OPPILAAKSIHAKU

Uusien oppilaiden haku netissä:

lohjankuvis.eepos.fi


 

AJANKOHTAISTA
Paja- ja ateljeekuvaukset lukuvuodelle 2019-2020 Lisää >>
Kuvataidekoulun avoin palaute Lisää >>

 

Tietosuojaseloste

©2019 Lohjanseudun kuvataidekoulu