Päättötyöryhmä 2015-2016

Päättötyöryhmä aloittamassa lukuvuotta. Työskentelyn tuloksia pääsee ihailemaan päättötyönäyttelyyn Lohjan pääkirjaston Pähkinä-saliin 2.5.-14.5.2016.
 

Päättötöiden esittelytilaisuus Lohjan pääkirjaston Pähkinä-salissa pe 13.5.2016 klo 15.15

Tervetuloa!


Päättötyöryhmän ohjaaja Satu Kallio Lohjanseudun kuvataidekoulu

15.30
Aapo Sassi: ”The Waystone Inn” Pienoismalli mustavalkoisesta ristikkotalosta 1200 – 1600-luvuilta. Inspiraationa samalla rakennustyylillä rakennetut talot lapsuuden lomilta”

Päättötyön ohjaaja Maria Leman Lohjanseudun kuvataidekoulu / Päättötyön arvioitsija Anitta Ojanen, arkkit. SAFA


15.50
Kasperi Kunttu: Matka ”Installaatio pakolaisten veneistä jamatkasta Välimeren yli Eurooppaan”

Päättötyön ohjaaja Maria Leman Lohjanseudun kuvataidekoulu / Päättötyön arvioitsija Eija Hasu, tutkija Aalto Yliopisto


16.10
Julia Saario: Suklaiset herkut –reseptikirja”Tekijänitse leipomista ja valokuvaamista lempileivonnaisistaan kokoama kuvakirja; kuvien pieni syvyysterävyys nostaa leivonnaiset pääosaan”

Päättötyön ohjaaja Heidi MikkolaLohjanseudun kuvataidekoulu /Päättötyön arvioitsija Inka Ylitepsa TaM


16.30
AinoSuvanen: Palatsikissa – öljymaalaus 150x100cm ”Teoksen nimi viittaa rakennuksia vartioiviin veistoksiin, jotka tulivat tekijän mieleen valmiin työn äärellä”

Päättötyön ohjaaja Nasu Raittinen Lohjanseudun kuvataidekoulu /Päättötyön arvioitsija Mirka Kastinen TaM, kuvataideopettaja

 

Päättötyö
Lohjanseudun kuvataidekoulussa on vapaaehtoinen, kuvataidekouluopintojen loppuvaiheeseen sijoittuva työtapa. Se on oppilaan itsenäisesti suunnittelema ja toteuttama taiteellinen kokonaisuus, johon kuuluu taiteellisen teoksen lisäksi teosta täydentävä portfolio.

Päättötyön tekemiseen varataan yksi lukuvuosi.
Kuvataidekoulun nettisivuilla www.lohjanseudunkuvataidekoulu.fi on päättötyögalleria, josta löytyy kuva kaikista Lohjanseudun kuvataidekoulussa tähän mennessä tehdyistä päättötöistä.


 

Menneet tapahtumat:

 • Päättötyöryhmä kookoontuu maanantaina 18.4 kello 16-17.30.

  Aino esittelee meille oman työnsä, muut jo ehtivätkin 4.4. Saatte mukaan julisteita ja kutsareita sekä esittelyn aikatauluja, joita sopii jakaa ilmoitustauluille (julkkarit) ja perheille sekä kavereille (kutsarit plus aikataulut).

  Kotiläksy: toimita Satulle esittelymonistetta varten päättötyösi nimi ja noin 2-5 lauseen luonnehdinta teoksen sisällöistä ja tekniikasta.

  Meilinä
  satu.kallio@lohjanseudunkuvataidekoulu.fi tai tekstarina
  050 3788 358 - kiitos!

 • Päättötyöryhmän seuraava tapaaminen on taideretkellä to 31.3. Muista palauttaa ilmoittautumislappu opettajallesi!

Juliste on nyt työn alla - loistavaa!!! Hoitakaa sitä porukalla niin, että se on viime silausta vaille valmis ma 4.4, kun tapaamme kello 16.

Näyttely ripustetaan pe 29.4 kello 15 alkaen. Tule oman työsi ja portfolioita kanssa paikalle ja varaa aikaa vähintään viiteen. Näyttely on avoinna 14.5 asti, jolloin kukin hakee työnsä Pähkinästä kello 14-15. Toinen vaihtoehto hakea ma 16.5 ennen kello 13. Sen jälkeen kuvikselta.

Päättötöiden esittely on pe 13.5 kello 15.30 alkaen. Tarkka aikataulu laaditaan, kun saamme varmistukset arvioitsijoista. Varaudu esittelemään oma työsi noin 15 minuuttia. Harjoittelemme tätä jo 4.4 eli muistilappu tarvittaessa mukaan;)

Satu Kallio, TaM kuvataideopettaja
+358 50 3788 358

 • Päättötyöryhmän seuraava tapaaminen kuviksella on maanantaina 7.3 kello 16-17.30.

  Kukin päättötyön tekijä esittelee portfolio-materiaaliaan sekä kuvia että tekstejä. Edelliskerralla kotiläksynä ollut esipuhe on ehkä jo liimattu portfolion alkusivuille? Jatka kirjoittamista kertoen miten ryhdyit työhön. Ota esille portfolio-opas ja tsekkaa sieltä ehdotus portfolion sisällöksi. Muistutan vielä kerran, että teet varmasti kaksi kappaletta portfolioita; toinen itselle, toinen koululle.

  Mieti myös jo valmiiksi kolme ehdotusta päättötyönäyttelyn nimeksi! Aloitamme julkkarin ideoinnin ja työstämisen.

  Kuvis viettää talvilomaa viikolla 8. Työn iloa!

 • Päättötyöryhmän ensimmäinen portfolio-tapaaminen on maanantaina 8.2 kello 16-17.30.

  Ohjelmassa on konkreettista työskentelyä portfolio-kansion parissa. Näytän tekniikan ja materiaalit, joilla voi halutessaan tehdään kansiot jo sisältöä vaille valmiiksi. Kansioita voi mielellään jäädä viimeistelemään 17.30 jälkeen.

Valmistaudu myös esittelemään keräämääsi kuvamateriaalia sekä muistiinpanojasi - sitä mitä sinulle tähän mennessä on kertynyt. Muistutan erityisesti taiteellisten ja muiden vaikutteiden osiosta; millaisia teoksia ja taiteilijoita, millaisia artikkeleita, kuvia, otsikoita, tekstejä, kommentteja, huomioita olet kohdannut työskentelyäsi parissa? Tästä on syytä olla jotain konkreettista näkyvissä eli MUISTA OTTAA MATSKUA TALTEEN NYT!

Kirjoita halutessasi ensimmäinen luku eli kerro miten ryhdyit työhön. Käy tekstissä läpi aiheen ja tekniikan valinta sekä ajatuksiasi työhön ryhtyessä.

 • Välikritiikki maanantaina 30.11. kello 17-19.
  Kaikkien läsnäolo erittäin tärkeää! Kukin päättötyön tekijä esittelee kuluneen syksyn työprosessiaan ja tietenkin keskeneräisen teoksensa. Tarjolla glögiä, kannustavia kommentteja sekä vertaistukea.

   
 • Seuraava tapaaminen maanantaina 21.9. kello 17-18.30. Aiheina valmiiden (tai lähes valmiiden) päättötyösuunnitelmien esittely ja kannustavaa keskustelua sekä muutamia käytännön asioita työskentelyn ja lukuvuoden aikatauluista.
   
 • Tässä Päättötyöyhmän 2015-2016 ensimmäinen kirje, joka on lähetetty myös postilla kotiin viikolla 35. Tervetuloa kuviksen päättötyöntekijäksi!

 

PÄÄTTÖTYÖSUUNNITELMIA

Julia Saario : Reseptikirja – lempireseptit valokuvakirjana
Leivon ja valokuvaan lempileivonnaisiani, joista kokoan reseptikirjan sähköisesti. Otan kuvat pienellä syväterävyydellä, jolloin leivonnainen on pääosassa.

Aino Suvanen
Teen kolme suurikokoista öljyvärimaalausta kissapedoista. Valitsemani eläimet ovat tiikeri, leijona ja leopardi. Pyrin työssäni ekspressiiviseen ilmaisuun. Tahdon käsitellä myös valitsemieni eläinten merkitystä eri kulttuureissa ja niissä olevaa symboliikka.

Aapo Sassi  
Rakennan pienoismallin 1500–1600-luvun kadusta, jonka toisella reunalla sen aikaisia Tudor-tyylisiä musta-valko-taloja. Teen rakennuksista erimallisia ja – muotoisia. Pyrin myös saamaan niistä historiallisesti todenmukaisia.  

Kasperi Kunttu
Rakennan vuoden aikana pieniä ränsistyneitä ja monenlaisia veneitä ajelehtimassa Välimerellä, joilla pyrin kuvaamaan pakolaisten muuttoa maastaan kauhean sodan takia. Pakolaisten lähtö omasta maastaan on koskettanut varmasti kaikkia ja myös minua.

 

TIEDOTTEITA:


OPPILAAKSIHAKU

Uusien oppilaiden haku netissä:

lohjankuvis.eepos.fi


 

AJANKOHTAISTA
Paja- ja ateljeekuvaukset lukuvuodelle 2019-2020 Lisää >>
Kuvataidekoulun avoin palaute Lisää >>

 

Tietosuojaseloste

©2019 Lohjanseudun kuvataidekoulu