Lohjanseudun kuvataidekoulu koordinoi nykytaidekasvatushanke Taidenavigaattori 2:sta. Hanke on päättynyt, mutta tuloksia voi käydä edelleen katsomassa hankkeen nettisivuilta.

Taidenavigaattori 2 on nykytaidekasvatuksen kehittämishanke, jossa toteutetaan kaupunkitaidetta yhteisötaiteen keinoin

Hankkeen tavoitteena on kehittää nykytaiteen opetusmenetelmiä ja oppilaslähtöistä pedagogiikkaa sekä tehdä tutuksi kaupunkitaiteen mahdollisuuksia. Taidenavigaattori 2 -hanke käynnistyi syksyllä 2012 ja se jatkuu vuoden 2014 loppuun asti. Mukana on 11 kuvataidekoulua ympäri Suomen ja hanketta koordinoi Lohjanseudun kuvataidekoulu.

Osana hanketta on toteutettu Taidenavigaattori 2 -koulutuspäiviä kuvataidekoulujen opettajille ja opettajiksi opiskeleville. Ensimmäinen koulutuspäivä oli 20.10.2012 Kiasmassa ja kouluttajana toimi taiteilija Meiju Niskala. Seuraavassa koulutuspäivässä Annantalolla Helsingissä 14.9.2013 esiteltiin kouluissa toteutettuja ja suunnitteilla olevia projekteja. Alustajina olivat kuvataideopettaja Elisse Heinimaa Espoon kuvataidekoulusta sekä toimittaja Tuula Rajavaara YLE Asian Oppiminen ja ympäristö -osastolta. Mukana oli jälleen myös hankkeen suojelija ja innoittaja Meiju Niskala.

Hankkeen teemat olivat esillä myös Kuvataidekoulujen liiton kevätpäivillä Tampereella 19.4.2013 sekä syyspäivillä Hämeenlinnassa 29.11.2013. Lisätietoja hankkeesta sekä kuvia kaupunkitaideprojekteista löydät täältä.

Kaupunkitaiteeseen liittyen Lohjalla vietettiin Lyhtypuiston avajaisia
11.11.2013 Lohjan kirkon kupeessa. Kuvat: Malin Moilanen

 

Helsingin kuvataidekoulun maataideprojektin satoa Helsingin Kaisaniemenpuistossa syksyllä 2013. Teoksen ”Nimetön”on laatinut
Amira Mohamud (13 v.) Kuva: Iina Heiskanen

 

 

 

 

 

 

TIEDOTTEITA

 


NÄYTTELYT JA
TAPAHTUMAT


VUOSINÄYTTELY
Lohjan pääkirjaston Linderinsalissa. Avajaiset tiistaina 6.3. klo 18–19.
Tervetuloa!
 

STUDIA GENERALIA LUENTO
Taidehistorioitsija Heikki Saros luennoi aiheesta
” Miten antiikki näkyy nykyajassa” maanantaina 19.3. klo 17–18 Järnefeltinsalissa. Tilaisuus on kaikille avoin. Tervetuloa!

 

 Kaikki piirtää!-päivä järjestettiin ensimmäisen kerran Lasten kulttuuritapahtumassa Lohjalla lauantaina 11.11.2017. (pdf)
 
 

 

OPPILAAKSIHAKU
JATKUU

Vielä joitain
hajapaikkoja jäljellä.

Tiedustelut puhelimitse toimiston aukioloaikoina.

 

AJANKOHTAISTA
Kuviskummi 2017-2019 Eija Hasu Lisää >>
Raportti: pariopettajuuskokeilu keväällä 2016 Lisää >>
Vitoskutosten taidetunnit Lisää >>

 

©2018 Lohjanseudun kuvataidekoulu